Spullen verzenden

We hebben gedurende deze reis al meer dingen opgestuurd. Het betrof dan pakketjes die via het postkantoor werden opgestuurd. We kozen daaarbij steeds voor "surface", d.w.z. dat het stuk over land en zee zal gaan, niet per luchtpost. Luchtpost is te duur, "surface" is het goedkoopste tarief. Het ging dan steeds bedragen van ca. Euro 10,– per pakketje, grootte schoenendoos. Alleen in Vientiane vroegen ze zomaar drie keer zo veel. Op zo’n moment heb je geen keus, dus dat doe je dan maar. Het alternatief is dat je het spul een paar maanden lang achter op de fiets over berg en dal mag meeslepen.

De verzending vanuit Hoi An gaat ook over zee, en via een scheepsverlader, in dit geval Thami Shipping & Airfreight Corp. De galeriehouder regelt dit en het is routine. De zending gaat naar Rotterdam. Zendingen naar Rotterdam vanuit Hoi An (Danang?) zijn verassend goedkoop, beduidend goedkoper dan naar andere Europese havens. Het kost USD 65,– per kubieke meter, het gewicht is niet van belang. Dat is maar goed ook, ik kan de kist met de lingayoni niet van de grond krijgen. Omdat we minder dan een kuub hebben betalen we dus USD 65,–. Daarbij komt nog verzekering, douane en nog wat, samen iets over USD 100,–. Het maken van de kist is inbegrepen in het basistarief en men komt dat ter plaatse doen.

We zullen over ca. 35 dagen door de Nederlandse verlader die de goederen ontvangt, benaderd worden om het spul te komen ophalen. De galeriehouder houdt ons op de hoogte van de status van de verzending, we hebben al een kopie van de booking note via de e-mail binnen.

Reacties zijn gesloten.