Over ons

Wij zijn Frans en Eveline. Wij wonen in Breda en hielden ervan om lange fietsreizen te maken. Tegenwoordig doen we wat rustiger aan. We zijn al heel veel jaren samen en reizen is altijd een favoriet tijdverdrijf geweest tijdens onze vakanties. Na in de 70-er jaren Europa te hebben verkend in onze Renault 4-tjes, ook de landen achter het toenmalige ijzeren gordijn, hebben we bergtochten gemaakt in 4 continenten. We wanderden door de Alpen en Pyreneeën, stonden op de top van de Kilimanjaro, trokken door Himalaya en Andes. Begin deze eeuw stapten we over op de fiets. Sindsdien hebben we lange tochten gemaakt in Europa, Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Australië.

Frans is met pensioen na een werkzaam leven in het onderwijs. Eveline is in 2012 gestopt met werken na een carrière van 47 jaar in de gezondheidszorg en welzijn. Dus we hadden tijd om te doen wat we erg graag wilden: fietsend de wereld verkennen en mensen ontmoeten.

In 2011, nadat we al veel landen hadden doorkruist, besloten we om de wereld rond te fietsen. We zetten ons huis te koop en reden oostwaarts weg met de bedoeling over onbepaalde tijd van de andere kant weer terug te keren in Breda. Helaas ging dat na een paar maanden erg mis. In september is bij een dorpje in Griekenland Eveline door een auto aangereden en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat haar linkerarm zeer gecompliceerd gebroken was. Maar, veel erger, op de scans bleek ook een tumor in de long zichtbaar, longkanker.

Om een lang verhaal kort te maken: ons huis was gelukkig niet verkocht en in de zomer van 2012, na een reeks van operaties, bestralingen en chemo-kuren was alles achter de rug. We konden weer plannen maken. We lieten het ‘rond-de-wereld idee’ varen, ook omdat ons eerste kleinkind zich aankondigde. Vanaf 2012 hebben we jaarlijks weer grote tochten gemaakt in o.a. Australië, Thailand, Maleisië, Singapore, Polen en Duitsland. In 2015 zijn we terug gekeerd naar de exacte plaats van het ongeval in Griekenland en van daar heel Turkije door naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, gereden. In april, mei en juni 2016 fietsten we verder vanaf Tbilisi via Armenië naar Iran, waar we o.a. de Kaspische kust, Teheran en de zuidelijke steden Esfahan en Shiraz aandeden. In februari en maart 2017 fietsten we 7 weken in Cuba en in het voorjaar van 2018 waren we twee maanden in Japan en Zuid-Korea. In 2019 fietsten we in Duitsland en Frankrijk. In 2020 wilden we een tour maken in Spanje, maar de Corona-crisis maakte dat onmogelijk. Het werden meerdaagse tochten door West-Vlaanderen en Belgisch Limburg. In juli 2021 reden we met onze inmiddels elektrische auto naar Piemonte, noord-Italië, waar we onze goede vriend Gino ontmoetten en een achtdaagse rondtocht reden op onze e-bikes. In 2022 kampeerden we in onze nieuwe family-size tent op verschillende campings in Duitsland en maakten we van daar uit dagtochten.

Eveline heeft in 2012 haar ervaringen als fietsreiziger en als kankerpatiënt opgeschreven. Dat heeft geleid tot een boekje, dat te verkrijgen is via webshops en boekhandel. Klik hier op de titel “Vertrekpunt Breda” om het te bestellen.

Ook heeft ze een reisverslag gemaakt van onze tocht in Australië, te lezen en/of te downloaden hier.

Klik op de tabs boven aan de pagina als je meer wilt weten over onze reis- wederwaardigheden. Om ons tijdens onze reizen te volgen klik je op de tabs of hier op Nederlandse blog of English blog, of je browst door de foto’s.

                                                             Op de monding van de Mekong.

Gebruik onderstaand formulier om ons een privé e-mail te sturen: