Over ons

Wij zijn Frans en Eveline. Wij wonen in Breda en houden ervan lange fietsreizen te maken. We zijn al heel veel jaren samen en reizen is altijd een favoriet tijdverdrijf geweest tijdens onze vakanties. Na in de 70-er jaren Europa te hebben verkend in onze Renault 4-tjes, ook de landen achter het toenmalige ijzeren gordijn, hebben we bergtochten gemaakt in 4 continenten. We wanderden door de Alpen en Pyreneeën, stonden op de top van de Kilimanjaro, trokken door Himalaya en Andes. Begin deze eeuw stapten we over op de fiets. Sindsdien hebben we lange tochten gemaakt in Europa, Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Australië.

Frans is met pensioen na een werkzaam leven in het onderwijs. Eveline is in 2012 gestopt met werken na een carrière van 47 jaar in de gezondheidszorg en welzijn. Dus we hebben tijd om te doen wat we erg graag willen: fietsend de wereld verkennen en mensen ontmoeten.

In 2011 besloten we om de wereld rond te fietsen. Als eerste étappe wilden we van Breda naar Istanbul rijden. Dan zouden we terugkeren naar Breda, zodat Eveline haar laatste professionele project zou kunnen afmaken. Daarna zouden we terugkeren naar Istanbul en de reis rond de wereld voort zetten. Helaas ging dat erg mis. We zijn begin juli van Breda vertrokken naar Istanbul en waren in september in een dorpje in Griekenland, nog een 600 km verwijderd van Istanbul. Toen is op een ochtend Eveline door een auto aangereden en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat haar linkerarm zeer gecompliceerd gebroken was. Maar, veel erger, op de scans bleek ook een tumor in de long zichtbaar, longkanker.

Om een lang verhaal kort te maken, in de zomer van 2012, na een reeks van operaties, bestralingen en chemo-kuren was alles achter de rug. We konden weer plannen maken. We lieten het rond de wereld idee varen, ook omdat ons eerste kleinkind zich aankondigde. Vanaf 2012 hebben we jaarlijks weer grote tochten gemaakt in o.a. Australië, Thailand, Maleisië, Singapore, Polen en Duitsland. In 2015 zijn we terug gekeerd naar de exacte plaats van het ongeval in Griekenland en van daar door geheel Turkije naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, gereden. In april, mei en juni 2016 fietsten we verder vanaf Tbilisi via Armenië naar Iran, waar we o.a. de Kaspische kust, Teheran en de zuidelijke steden Esfahan en Shiraz bezochten. In februari en maart 2017 fietsten we 7 weken in Cuba en in het voorjaar van 2018 waren we twee maanden in Japan en Zuid-Korea. In 2019 fietsten we in Duitsland en Frankrijk. In 2020 wilden we een tour maken in Spanje (juni),maar de Corona-crisis heeft dat onmogelijk gemaakt. Het werden meerdaagse tochten door West-Vlaanderen en Belgisch Limburg. In juli 2021 maakten we een tocht in Piemonte, Italië.

Eveline heeft in 2012 haar ervaringen als fietsreiziger en als kankerpatiënt opgeschreven. Dat heeft geleid tot een boekje, dat te verkrijgen is via webshops en boekhandel. Klik hier op de titel “Vertrekpunt Breda” om het te bestellen.

Ook heeft ze een reisverslag gemaakt van onze tocht in Australië, te lezen en/of te downloaden hier.

Klik op de tabs boven aan de pagina als je meer wilt weten over onze reis- wederwaardigheden. Om ons tijdens onze reizen te volgen klik je op de tabs of hier op Nederlandse blog of English blog, of je browst door de foto’s.

                                                             Op de monding van de Mekong.

Gebruik onderstaand formulier om ons een privé e-mail te sturen: