Cam Thuy

Nooit van gehoord voor vandaag. Is niet zo vreemd geloof ik. In het hotel waar we verblijven wordt een workshop gehouden waar een aantal mensen uit Hanoi aan deelnemen. In de pauze vroeg een mevrouw aan mij wat wij hier doen, omdat dit toch geen plaats is waar wat te zien is. Dat neemt niet weg dat we een heel mooie fietsdag hadden.

Na Cuc Phuong, een Nationaal Park, waar we 1 l/2 dag (2 nachten in een bungalowtje aan een meertje) verbleven, een apen-asiel bezochten, een prachtige wandeling door het tropische regenwoud maakten en met een boekje luisterden naar de junglegeluiden, vervolgden we vandaag onze fietstocht. Het weer blijft onstabiel. Gisteren en eergisteren regende het, vanochtend was het koud en bewolkt. Maar de fietstocht van vandaag over binnenweggetjes, langs pittoreske, maar o zo primitieve dorpjes, zicht op de karstbergen en rijstterrassen, was fantastisch. En voor het eerst in een week was het droog. De temperatuur schommelt rond de 20 C, natte spullen worden niet droog door de hoge luchtvochtigheid, we zitten dus op het normale warme weer te wachten.

Vandaag dus in Cam Thuy aangekomen, aan de Ho Chi Minh Highay. Over 2 dagen hopen we in een dorpje bij Mai Chau aan te landen, waar we in een mooie paalwoning gaan logeren. We hebben daar 7 jaar geleden ook geslapen en dat is ons toen goed bevallen. Als het weer dan ook wil meewerken zullen dat fijne laatste dagen van onze reis worden.

Reacties zijn gesloten.