Cambodja Vaarwel

Ons afscheid van Cambodja is afscheid van een plaats waar het zo mooi is, dat we alweer vergeten zijn dat het soms lange fietsdagen waren hierheen. Kep, waar we 2 dagen zijn, ligt prachtig aan de blauw-groene oceaan. Er wordt verse krab gevangen en die wordt in de restaurantjes, pal aan het water, klaargemaakt met verse groene peper, die enkele kilometers hier vandaan van de peperplantages wordt gehaald. Onze bungalow, een hele mooie en heel betaalbare, met warm water van de zonnecollector op het dak, ligt tegen een heuvel aan, waardoor ons balkon ’s avonds uitzicht geeft op de ondergaande zon in de oceaan. Echt een plaatje dit schierielandje in de golf van Thailand.

Maar, onze missie is nog niet voltooid. We hebben de monding van de Mekong nog niet bereikt. Daarvoor verlaten we morgen Cambodja en trekken we Vietnam in. We verwachten na de Mekongdelta te vroeg in Saigon, onze eindbestemming aan te komen en onderzoeken of het zinvol is onze ticket van Saigon om te zetten naar Hanoi. We fietsen dan van Saigon uit naar het noorden. Er is een alternatief voor de drukke kustweg en via Internet hebben we een Lonely-Planet fietsforum gevonden, waar we al de nodige ervaringen van andere fietsers hebben ontvangen.

Het einde van onze missie wordt dus niet het einde van onze fietsreis. Heerlijk gevoel geeft dat.

Eveline

Reacties zijn gesloten.