koffieverrassing

Zowel in Yunnan, in China, als in Laos, kent men eigen koffieplantages met excellente koffie. Jammer genoeg is die lang niet overal te krijgen. De restaurantjes onderweg serveren over het algemeen alleen thee. Tot onze verrassing ontdekten we gisteren dat in Cambodja onderweg koffiehuizen zijn. Grote naar buiten toe open ruimtes waar koffie geserveerd wordt met een cakeje of een gestoomd broodje. Er zitten vooral mannen warme koffie met condensed milk (zoete gecondenseerde melk) of ijskoffie te drinken en tv te kijken. In de plaatsen waar we gisteren waren, stonden minstens vier tv-toestellen opgesteld.

Het eenvoudige guesthouse, waar we de nacht doorbrachten, bleek vanochtend een soort ontbijtservice aan te bieden. Hun grote open benedenruimte, een soort schuur, zat vol met weer vooral mannen, die bij hun ontbijt warme of ijskoffie dronken en tv keken. Koffie lijkt hier dus wel meer bij de dagelijkse noodzaak te behoren dan in Laos en China. Daar zijn wij natuurlijk blij mee, want wij vinden het heerlijk onderweg te kunnen stoppen voor een kopje koffie.

Eveline

Reacties zijn gesloten.