Oud en Nieuw

Naar verwachting zullen wij de jaarwisseling dit jaar slapend, dus niet, ervaren. Aanvankelijk dachten we Siem Reap te bereiken. Dat is de plaats van waar uit we Angkor Wat bezoeken. Angkor is de oude hoofdstad van het voormalige Khmer Koningschap. Het wordt wel een van de wereldwonderen genoemd en is een immens groot Khmer tempelcomplex, waarvoor we minstens drie dagen uittrekken. We gaan dit per fiets bezoeken, omdat het zo groot is.

Na twee stofdagen, die zeker mij extra energie kosten omdat het heel geconcentreerd rijden is en soms afstappen, omdat het zo hobbelig is, zijn we allebei een beetje moe en zijn we vandaag blijven steken in Kompong Thom, een aardige stad. Morgen, met oudjaar, zijn we dan in een heel klein plaatsje met een heel eenvoudig guesthouse. Nou, dat stelt dan echt niets voor, maar anders moeten we met de bus. Waarvoor? Om in Siem Reap met ons onbekende toeristen de jaarwisseling door te brengen. Het is namelijk geen Cambodjaans feest. Eind januari of begin februari wordt het Chinese nieuwjaar gevierd en het Cambodjaanse nieuwjaar pas in april. We hebben daarom besloten met onze fietsen naar Siem Reap te gaan. Nieuwjaarsdag is wel een nationale feestdag. Dan komen we aan in Siem Reap en hopen we wat van de feestelijkheden mee te vieren.

Reacties

Oud en Nieuw — 1 reactie

  1. Frans, Eveline,
    Langs deze weg een geweldig nieuwjaar gewenst en ook een voorspoedige voortzetting van jullie reis. Jullie reisjournalen geven en goede indruk van wat jullie meemaken. Leuk om te lezen.
    Groeten,
    Maurits