De Tropen

Gisteren, 23 oktober, zijn we van Menghai naar Jinghong gefietst. Een gemakkelijk tochtje. We zitten nu echt in de Tropen. De stad heeft brede boulevards, die overschaduwd worden door grote palmbomen. Dat is echt exotisch. Verder is het een stad zoals we al eerder hebben ervaren: alles bestaat naast elkaar. Mooie boutiqueas en modieuze aanbiedingen, naast mensen die op hun hurken voor hun stalletjes maaltijden zitten te bereiden. Mensen met handkarren naast grote, dure auto’s. Flanerende Chinese toeristen naast mensen die in de goot hun tanden zitten te poetsen. Kortom een wereld van contrasten.

Zelf verblijven we momenteel in een prachtige hotelkamer, gelegen in een mooie tropische tuin, met een flatscreen en internet op de kamer, terwijl we vorige week in een vies hok lagen met de plee aan de overkant van de straat: een stinkgat in een betonnen vloer.

Boulevard in JinghongP1020297

Reacties

De Tropen — 1 reactie

  1. Hi there,
    Even tijd genomen om naar jullie pictures te kijken. Bijzonder: tegen zulke modder is niet op te biken. Nu zijn de wegen weer beter naar ik veronderstel.
    Afgelopen zondag een prima Scherpenheuvel – Hapert gereden. Rustig begonnen, lekke band na 15 km en daardoor helemaal achteraan in het peloton, in de tweede helft gas gegeven en echt genoten van de flow waarin we terecht kwamen in de km’s na de laatste stop. Gemiddelde 20.0 en dat was niet slecht zo leek ons. Op het moment dat we binnenkwamen begon het te druppen, dus we hadden geluk.
    Groetjes weer en veel plezier!
    Ronald