Thee

Nadat we dinsdag waren bekomen van de spannende busrit hadden we bedacht de andere dag een theeplantage te bezoeken. Menghai, waar we toen waren, is het centrum van de Pu’er thee, de beroemdste thee die er is zeggen kenners. De twee receptionistes van ons hotel kregen ons niet uitgelegd hoe we er moesten komen en boden toen aan ons op de fiets te vergezellen. Het werd een leuke dag. We zagen hoe de thee op traditionele wijze wordt geplukt, geroosterd en in plakken wordt geperst om te worden vervoerd naar Tibet, India en verder. Er is zelfs een hele theeroute, zoals er ook een zijderoute is. De thee werd met paarden vervoerd via ‘ de tea and horsetrail’. Ineteressant. We hebben ook heel wat thee geproefd, maar ik ben blij dat we nu weer in een toeristischer oord zitten, waar ze echte cappuccino hebben. Kortom, ik ben niet omgegaan na al die proeverijen.

De rit met de twee dames en de boyfriend van een van hen was erg leuk.

Reacties zijn gesloten.