Schwangau – Imst

Tijdens het ontbijt ontmoeten we 2 Limburgers en 2 Stuttgarters die dezelfde tour gingen maken. Was een aangename kennismaking. Later op de dag zouden we ze nog een paar maal op de route zien. Om 0930 vertrokken. Al na een paar kilometers begon het heftig te stijgen, naar de sprookjeskastelen van Ludwig II van Beieren. Dat viel niet mee, want nog niet warm. Oude diesels hebben tijd nodig om op temperatuur te komen. Dus daar moest ik al duwen ipv rijden. Ronald had duidelijk minder problemen. Na ca. 700 mtr stijgen een afdaling die zo moeilijk was dat we daar allebei het grootste deel van gelopen hebben, dit keer niet duwend, maar de bikes remmend. Het pad was zeer steil en daardoor hadden water en wandelaars er een diepe geul van gemaakt, met ernorme wortels en keien, waarvoor ons de durf ontbrak. De Stuttgarters hadden er wel gereden, maar zij hebben " fullies", bikes met ook achtervering en dat maakt meer mogelijk. Eén van hen was overigens daarbij gevallen en heeft een grote bloeduitstorting op de muis van zijn hand. Pech, kan gebeuren. Daarna waren er verder geen problemen, wel veel mooie uitzichten en betere paden. Na meerdere tussenstops bereikten we hotel Neuner bij Imst om 1730, 80 kms en 1350 stijgingsmeters  verder en met redelijk moeie benen. Maar Hefeweizen doet wonderen. Vroeg naar bed, want morgen om 0630 ontbijten en vroeg vertrekken. Het gaat regenen en we moeten maar 90 kms en 1950 mtr stijgen. Het leven kan heel mooi zijn.

Beginpunt: de Maibaum in Schwangau. GPS-track activeren.

2007_fssen_riva_transalp_004_1

Aan de Plansee, na de eerste pas.

2007_fssen_riva_transalp_010_2

Afdaling van de Fernpas, steile wand rijden.

2007_fssen_riva_transalp_013_3

Reacties zijn gesloten.