Die Anreise

De reis naar Fussen was veel voorspoediger dan gedacht. De kranten stonden vol met berichten over  zwarte zaterdag, files vooral in Frankrijk, de ergste van het jaar. Dat zou ook in zuid Duitsland problemen geven. We waren dus bezorgd. Maar we hebben nog nooit zulke lege autobahnen gezien. Het ging dus lekker snel. In Bingen nog even de autobaan verlaten. Selma, Ronald´s dochter en haar vriend Dirk maken een fietsreis langs de Rijn en de Main. Dirk heeft een bob – een wagentje – achter zijn fiets (kamperen, nog een beetje onervaren, veel bagage). Daarvan was een bevestiging afgebroken. We hadden een vervangend onderdeel en we troffen hen in Bingen, waar Dirk het euvel meteen verholpen heeft. Stom toevallig dronken we koffie op hetzelfde terras waar ik vorig jaar gezeten heb toen ik op mijn eentje onderweg was naar Italie en verder. De waard herinnerde het zich nog en vertelde me dat hij toen tegen zijn vrouw had gezegd dat die kerel "völlig beklopft" moest zijn. Dat bleek dus alles mee te vallen. Al met al; vertrokken om 0730 in Breda, om 0830 in Goirle, aankomst in zuid-Duitsland om 17.30.

2007_fssen_riva_transalp_002

Reacties zijn gesloten.