Lunas, zaterdag 9 september

Mijn 2de doel bereikt. Gearriveerd bij Jacques en Rob in Lunas. Odo 1879 kms. De rit van Montpellier naar hier, 71 kms, was mooi en vrij gemakkelijk. Alhoewel het geleidelijk omhoog ging was daar nauwelijks iets van te merken. Het landschap is mooi en wordt geleidelijk meer bergachtig. Rond een uur of één was ik in Lodève, waar ik barstte van de honger. Je eet dus wat, een salade mer aardappeltjes en zalm. Heel lekker, maar een beetje zwaar. Zeker in het licht van de klim die ik voor de boeg had. Lunas ligt nl. achter een bergpas van ruim 600 meter hoog. Dus ik moest er hard aan trekken. Het ging 6 km lang omhoog en ik moest vaak in de allerkleinste versnelling. Daarbij was het heet.Soms zijn er van die momenten dat je totaal geen wind voelt, achter een bergwand of zo. Dan is het weleens te gek, maar dat duurt nooit lang genoeg om er iets van te krijgen. Een kilometer of zo onder de pas kwam Jacques me tegemoet gereden en hij wilde me wel in de auto nemen. Dat kon ik natuurlijk niet doen, de kick is zelf het erf op te komen rijden. De afdaling was grandioos en het zweet was weer gestold toen ik door beide heren begroet werd. Toen was er koud bier, een lekkere douche, later lekker eten, beetje wijn, lange gesprekken en nog later een heerlijke nachtrust. Nu weer een paar dagen uitrusten en mijn volgende plannen gaan maken.

Reacties

Lunas, zaterdag 9 september — 5 reacties

  1. Weer meegeleefd via je weblog. Aiges-M kan ik mij nog goed herinneren van lang geleden. Fijn dat 2e doel bereikt is. Geniet van de rust!
    Ad

  2. Hey Frans,
    Gadverpielekes, wat een leuke dingen maak jij toch maar mee. Nu hier de zon ook eindelijk weers eens goed schijnt (moet 27 graden worden vandaag hier), maar ik tussen de muren zit te werken, ben ik toch wel stiekem jalours op je.
    Maar allee zunne, mijne tijd komt ook nog wel, al is niet geheel duidelijk wanneer, 60 – 62 – 65 – 70 (ga ik dat wel halen????)
    Fiets en geniet verder Frans!
    De groeten,

  3. Hoi Frans,
    via deze weg wil ik je alvast een hele fijne verjaardag wensen morgen!
    Groetjes, Susanne

  4. Dag Frans,
    Vanuit Oosterhout ‘volgen’ wij jou nog steeds. Je hebt er al een knap aantal kilometers opzitten. Petje af.
    Maar….vandaag ben je jarig.
    Daarom…van harte gefeliciteerd.
    En…proficiat met de prestatie tot nu toe.
    groetjes Marianne&Corné

  5. Hey ome Frans,
    HARTELIJK GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!!!
    Fijne dag.
    Groetjes,
    Marloes