Daar gaan we weer.

Dag Lezers, daar gaat hij weer. Zonder Eveline deze keer. Met de tent, startend vanaf de deur van het schuurke. Twee doelen: een bezoek aan collega en vriend Gino Gomba in Turijn en een bezoek aan Rob en Jacques in hun zuidfranse woning te Lunas. Vertrek woensdag 16 augustus, terug ergens eind september. Hoop ik tenminste. Er kan van alles gebeuren, het is ver en ik moet 2 keer de Alpen over. Ik stel me onbevangen op, als het om een of andere reden niet lukt, soit. Dan zal het anders gaan.
Ik vrees dat de internetmogelijkheden in de plaatsen waar ik doorheen kom niet dikgezaaid zullen zijn, dus hoe vaak er een bijdrage komt kan ik niet zeggen.

Ter geruststelling van enkelen een procedure-afspraak: 1) er waren wat lezers die mijn bijdragen uit Azië te lang(dradig) vonden. Daar kan ik inkomen. Daarom zal ik proberen bij iedere nieuwe bijdrage kort informatie te geven, en daarna melden dat ik ga uitweiden. Kunnen de luie lezers afhaken. 2)  Om Gino e.a. mee op de hoogte te houden zal er af en toe een Engelstalig stukje tussen staan.

Uitgebreid: gedurende de laatste jaren van mijn werkzame loopbaan werkte ik als internationaal coördinator.Ik heb een aantal buitenlandse collega’s "beloofd" dat ik op de fiets langs zou komen na mijn terugtreden. Daar ben ik al mee begonnen: Eveline en ik zijn een dag of 10 geleden op bezoek gefietst bij Werner in Ibbenbüren (D). Heel gezellig, Gerhard was er ook, het werd laat en ik ben de volgende dag begonnen met paracetamol. Nu is Gino Gomba aan de beurt. De route: Van huis uit recht naar het oosten naar de Rijn. (Krefeld). Dan langs de Rijn stroomopwaarts tot in Basel (Zw). Je zou het niet verwachten, maar er zijn daar geheel bewijzerde  fietsroutes door het gehele land. Ik zal er 3 combineren en kom dan in Lausanne bij het meer van Genève. Dat is eigenlijk een verstopping van de Rhône, die ik verder stroomopwaarts zal volgen tot aan Martigny. Dan komt het! De oplettende lezer zal gezien hebben dat de route tot nu toe zo goed als vlak is. Na Martigny echter niet meer: daar is de Grote Sint Bernard pas, een kleine 2500 meter hoog. (het is daar nu ik dit schrijf -1 C!) In principe op de fiets! Maar wie weet voel ik me wat slap in de benen op dat moment, of begint het net te regenen….Als ik er dan toch over ben zit ik een dag later zowat in Torino (Turijn), en dat is een mooie stad. Voor dat ze daar miljoenen Fiatjes gingen maken woonden daar nl. de eerste koningen van Italië, het huis van Savoye. En dat kun je heel goed aan de stad zien. Ik rust dan wat uit, ontmoet Gino en nog wat mensen, ga natuurlijk heel lekker Piemontees eten etc. Dan na een paar dagen westelijk het Susa-dal in (winterspelen van Turijn) en via Sestrière (overwinningen van Chiapucci en Pantani als ik het goed heb) naar Brancion in Frankrijk. Vandaar in zuidwestelijke richting afzakken naar de Rhône  en verder westelijk naar Lunas.  Daar een paar dagen logeren bij Jacques en Rob (daar kun je ook heel lekker eten), daarna terug naar de Rhône en noordwaarts naar huis. Als het allemaal zonder tegenslag en onverwachte zijsprongen gaat verwacht ik rond de 24ste september weer thuis op de klep te vallen. Dan zullen er naar verwachting 2 heel blij zijn, denk ik toch.
De volgende bijdrage van ergens onderweg. Hopelijk is het woensdag beter weer dan vandaag.
Frans

Reacties

Daar gaan we weer. — 1 reactie

  1. Hey Frans,
    Ja, de reactie-optie doet het nu.
    Gadverdikke, helemaal naar Turijn op en neer. Fanatiek hoor!
    Heel veel succes en fietsplezier!
    En de groeten aan Gino.
    Fiets ze!