Kookles

Met 12 falang (of farang, het zit hem in de rrrr) eerst naar de markt onder leiding van “The Master” Permpoon. Daar leerden we een aantal nieuwe groenten, vis en en eieren kennen, deden we inkopen voor de les. Daarna per pick-up naar de leslokatie buiten de stad. Een mooie open keukenruimte, herinneringen aan mijn tijd aan de huishoudschool. We hebben gemaakt: een soep, een green curry, sweet and sour chicken, pad thai (thaise gebakken noodles) en enkele desserts. Lekker, leuk en gezellig.
Eveline kon het mooist de pad thai maken. In de wok bak je eerst de knoflook en andere kruiden, groenten erbij, dan de noodles. Tenslotte schuif je dat alles aan een kant en voeg je het geklopte ei toe. Dat bakt en je schuift de noodles etc. erbovenop. Dan vouw je het gebakken ei er als een envelop omheen. Lekker pakketje.

Ik werd door Permpoon geselecteerd voor het ingewikkelde karwei van een kopje suiker oplossen in water als voorbereiding op het dessertje van zoete rijst met mango, jack-fruit en drakenfruit. Ging me vlot af. De rest was toch wel wat ingewikkelder dan ik eerder suggereerde. Maar goed te doen.

Reacties

Kookles — 1 reactie

  1. hOI HOI HOI, LEUK DE LAATSTE KOOK-BELEVENISSEN VAN JULLIE, IK HEB ALES GOED GEVOLGD, √čEN BIJZONDERE ERVARING RIJKER, EN GOED DAT JULLIE WEER HEELHUIDS TERUG ZIJN. TOT GAUW, LIEFS FRIEDA