De gezondheidszorg

Terwijl ik me nog liep af te vragen welke zorgvezekeraar en welk pakket we moeten nemen maakten we in Thoen indirect kennis met de Thaise gezondheidszorg. Zoals we al eerder meldden fietst op dit traject het gezinnetje van Rob en Trees een beetje gelijk met ons op. Ze arriveerden in de loop van de middag in hetzelfde hotel als wij. Bij het spelen viel Sem (bijna 5) met zijn hoofd op de rand van een stoel. Hij had een jaap boven zijn rechteroog. Naar het ziekenuis. Ze werden onmiddellijk perfect en zeer vriendelijk geholpen in een goed uitgerust ziekenhuis. Hechtingen aangebracht, ze kregen alcohol, pijnstillers en andere medicijnen mee. Moesten voor de medicijnen enkele euros betalen, de zorg is gratis, en moesten het na vijf dagen laten controleren. Sem hield zich overigens zeer kranig, a cool young guy he is! And that was it. Later zagen we ze weer in Chang Mai en de wond was perfect genezen, geen spoortje meer! Staatsgezondheidszorg dus.

Reacties zijn gesloten.