Wielrenners noemen het afzien

Wat doe je als met een bepakte fiets tegen de berg optrapt. Ter verduidelijking: de langste stijging die we hadden was 22 kms onafgebroken omhoog, rijden in de kleinste vernellingen. De snelheid ligt dan zo tussen de 8 en 6 km/uur. Dat betekent dat je over zo’n klim al gauw drie en een half uur doet. Je hebt dus de tijd. Het zweet drupt op de buis, het landschap glijdt traag onder je langs. Profwielrenners rijden met een fiets van 9 kgs en zien dan af. Zo niet wij. Wij rijden met zo’n 30 kgs (fiets, bagage en water, dat weegt!!) en wij denken aan van alles en nog wat. Tenslotte kom je in een staat van verlichting: we zien niet af, wij mediteren! It’s a budhist country after all.

Reacties

Wielrenners noemen het afzien — 1 reactie

  1. Zelfs hier ben ik jaloers op! Al is het op dit moment hier ook prachtig met van achter mijn pc uitzicht op een besneeuwde tuin en park. Ik zou graag eventjes op jullie manier afzien en “budhist” zelfoverwinningen ervaren ipv disciplined western workaholics one.
    Groetjes
    Ria