Tussentijdse statistiek.

We zijn ongeveer in het midden van onze fietsreis, zowel qua dagen als afstand. We hebben er ca. 1075 kms opzitten. (De boot niet meegerekend). We hebben enkele zware bergetappes gehad; Ter illustratie: de eerste op 20 januari van Oudom Xai naar Pak Mong. Totale afstand 82 kms. Start op een hoogte van 639 mtr (dus al redelijk bergachtig terrein), stijgen naar 1235, dalen naar 850 en weer stijgen naar 1310. Slapen op 378 mtr.
De tweede echt zware dag was op 24 januari, van de gemoedelijke stad (nou ja, groot dorp) Luang Prabang naar Kiewnacham. Afstand 78 kms. Start op 305 mtr hoogte, stijgen naar 1036, dalen naar 381 en dan weer omhoog naar 1415 mter. Gelukkig was het guesthouse net over de pas. Mijn GPS tekent van die mooie grafieken, die je bij reportages van de Tour de France bij de artikelen ziet. Ik kan ze dan meter voor meter teruglopen en zien hoe hoog we op welke minuut waren. Zinvol toch? Wel leuk! Daarna kwamen er nog meer van zulke, bv. op de 25 ste, mar dan waren de dalen niet zo diep en viel de zwaarte dus mee.
Frans

Reacties

Tussentijdse statistiek. — 1 reactie

  1. Frans & Eveline,
    Prachtige foto’s en leuke verhalen. Het een en ander doet me denken aan mijn geboorteland Indonesia. We hopen dat jullie met onvergetelijke indrukken terugkeren in goede gezondheid naar het Brabantse.
    Maurits