Foto’s

Luang Prabang: nostalgie

Luang Prabang straatbeeld

Dit soort jongens zien we vaker, soms alleen, soms in groepjes. Soms in gewone kleren, soms in militaire tenues. Maar niet gedisciplineerd zoals je van een leger zou verwachten. Slechts drie jaar geleden zijn de laatste groepen rebellen uit de dorpen langs deze weg (Luang prabang – Vientiane) met de regering tot een overeenkomst gekomen. We denken dat deze groepjes een overblijfsel daarvan zijn en dat zij misschien een eigen soort ordedienst zijn, buiten alle officiele kanalen om. Het barst hier van de wapens, AK 47’s. Ik zag zelfs kleuters er mee spelen.

Enkele leden van de onuitputtelijke Sabaai-die club. Voor de foto wilden ze wel even niet zwaaien en roepen.

Een late blik vanuit ons bungalowtje op de heetwaterbron en de bergen op de achtergrond.

De kinderopvang onderweg.

Moet ook gebeuren.

Eveline bij het vertrek daags na de zware bergetappe.

Reacties

Foto’s — 7 reacties

 1. Hoi Frans,
  Met bewonderenswaardige belangstelling blijf ik jullie fietsetappes volgen. Een fraktie van jalouzie gaat ook door me heen, want wat moet het toch heerlijk zijn om in dit seizoen op de fiets te zitten en te genieten van andere culturen in andere weersomstandigheden dan hier. Geen beklag hoor, want het is hier super winterweer, met ’s nachts matige vorst en overdag een prachtig winterzonnetje. Vandaag zelfs wezen kijken naar al die schaatsers op de Flaes, bij den Bockenreijder, waar eigenlijk nog niet geschaatst mocht worden vanwege de geringe ijsdikte. Maar ja, hou ze maar eens tegen. Tis weekend, de zon schijnt en het ijs lonkt.
  Frans, de laatste foto’s komen niet door in je weblog. Je hebt een klein foutje gemaakt, want de foto moet beginnen met de img-tag en eindigen met de /img=eind img-tag.
  ff aanpassen, want we willen wel graag zien wat jullie gezien hebben.
  Veel plezier met het vervolg van jullie tour. 8)
  Groeten

 2. Hoi Frans,
  Het is dus alleen een kwestie om in het begin van de regel de / weg te halen en aan het eind de regel de / toe te voegen.
  Dan moeten de foto’s zichtbaar zijn. 😉
  Groetjes

 3. Hallo Frans en Eveline,
  Uiteraard houden we jullie berichten nog steeds bij, niet altijd dagelijks maar toch. De opmerking over decadentie beschouw ik als geheel van Frans zijn kant, ik denk dat Eveline een minimale douche wel op de koop toe neemt.
  Eveline, houd je het nog steeds uit met Frans die natuurlijk met iedereen kletst en nu zelfs ook op deze weblog over zijn GPS-grafieken begint. Zinvol zou dat zijn, ja vooral voor de bevrediging van de eigen verlangens. Frans, jij zult natuurlijk zeggen dat ik jaloers ben en dat ben ik ook wel, maar niet op jouw GPS!
  Vanmorgen ben ik 5 uur lang bij Economie geweest om Hugo en Pascale te helpen met de studenten IBS-4 die terug zijn van hun stage en die hun bonnen en student files moesten inleveren. Aardig werkje. Overigens krijgt Hugo vanaf 1 februari een andere taak, is ook Ingrid Smeeman met andere zaken bezig en is Thea in ’t Groen bij onze administratie weg. Wees dus maar blij dat je hier niet bent.
  Peer is gisteren dan gaan kijken bij de Flaes. Ik was uiteraard om 9.15 uur present om ipv te mountainbiken een aantal km’s te schaatsen. Prachtige omstandigheden, maar helaas maar voor één dag. Vandaag is het zgn. soepkippenweer: grijs, enkele graden boven nul, ijssmeltende omstandigheden derhalve.
  Suzanne heeft een goede analyse gemaakt van onze website. Ze heeft daar overleg over met PR en ik hoop dat je binnenkort de eerste resultaten zult kunnen zien.
  Enfin, fiets ze er maar op los. We horen en zien jullie berichten wel.
  MVG
  Ronald

 4. Lieve Frans en Eveline,
  Ik heb zitten genieten van jullie reisverslag en van de prachtige foto’s. Ik ben al een tijdje “uit de running” en zodoende ook weinig op Sprint en hoorde pas afgelopen zaterdag van jullie site.
  Wat leuk dat ik jullie zo kan volgen en een stukje mee kan maken van wat jullie zien en beleven! Het is wel duidelijk dat jullie er intens van genieten, prachtige dingen zien en meemaken en….er ook hard voor moeten werken!
  En wat je hier mist…..een forse griepgolf, natuurijs, een leuke ROPA RUN training, mooie zonsondergangen en nog zó veel meer maar…..dat weegt niet op tegen jullie prachtige belevenissen!!!!
  Ik blijf jullie volgen!
  Liefs,
  Yvonne

 5. Nog eventjes en de vakantie zit er weer op. Geniet maar volop dan kunnen wij mee genieten van jullie belevenissen, groeten van Theo en marian van Toor.

 6. Nog eventjes en de vakantie zit er weer op. Geniet maar volop dan kunnen wij mee genieten van jullie belevenissen, groeten van Theo en marian van Toor. 🙂