Het hoge noorden van Thailand

Zaterdag 13 januari: Mae Sai.
Na enkele dagen in de bergen zijn we nu weer terug in een toeristisch plaatsje aan de grens van Birma. Het betreft hier overigens vooral Thaise toeristen. Westerlingen komen we nauwelijks tegen. Het gebied lijkt welvarend. Mooie Thaise huizen. Ook wel hutjes, maar over het algemeen lijkt het hier economisch gezien goed te gaan. Het heet hier hoogseizoen te zijn, maar we kunnen overal zonder problemen meteen terecht. Dat is minder voor de bevolking denk ik, want ze staan wel met 5 mensen klaar om een kopje koffie te maken. Het voordeel van lage lonen is wel, dat er tijd en geld is om de mooie tuinen rondom onze verblijven te onderhouden. Ook in deze drukke stad hebben we weer een prachtig onderkomen aan de rivier gevonden. Een bamboo-bungalow, met een mooi terras. Bij toeritistisch moet je je niet al te veel voorstellen. Het betekent heel veel winkeltjes met namaak Gucci, Versace, Sony enzovoort. We zijn vanochtend in birma geweest en daar was het precies hetzelfde. De Thai gaan kopen in Birma, omdat het daar een fractie goedkoper is, de Birmenen komen over de grens naar thailand, omdat de collectie daar iets groter is. Het lijkt een beetje op Baarle-Nassau op zondag.
De bergen waren prachtig. Het is ’s morgens koud (dat wil zeggen: vest nodig) en zodra de zon doorkomt wordt het alsmaar warmer. Onderweg hebben we een kinderopvangcentrum
gezien en op mijn vraag of ik even mocht kijken werd ik meteen uitgenodigd om foto’s te maken. We hebben een etappe gefietst, waarbij het zo stijl was dat we niet op de fiets konden blijven. Gelukkig lukte het Frans ook niet. Bergaf kreeg ik rijles: achterop je zadel gaan zitten en niet te hard met de voorrem remmen, anders ga je over de kop. Ik blijf dus wel preventieve maatregelen treffen. Verder was ik eigenlijk de gehele pcda-cyclus uit mijn hoofd aan het zetten, maar ik merk dat je er soms- in verband met de veiligheid – niet omheen kunt en dat is toch een zeer belangrijke doelstelling.

Omdat ik verzuimd heb het e-mailadres van mijn lieve vriendin Frieda mee te nemen via deze weg: Frieda, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Ook goed te lezen dat pa onze reis kan volgen. Het heeft niet zoveel zin van hier uit kaarten te versturen, maar de digitale weg wordt zo ook voor 88-jarigen toegankelijk.

Groetjes van Eveline.

Reacties

Het hoge noorden van Thailand — 3 reacties

  1. Bedankt Eveline voor je verjaardagswensen, ik volg met veel belangstelling jullie avonturen.

  2. Hoi Frans,
    Vandaag 14 jan. hebben we lekker gebiked in de Oosterhoutse woods. Helaas ging Ludwig door z’n rug en moest de training eerder verlaten. Erg leuk om het reisverslag te lezen en de foto’s geven een goede indruk van Thailand. Toevallig ben ik net met een site selectie studie bezig voor een LNG import terminal in de buurt van Rayong (ten ZO van Bangkok). Daar rondfietsen is natuurlijk veel leuker. Had je meegekregen dat Marjanne 18 feb gaat trouwen en kun je dan ook van de partij zijn? Groeten, Maurits

  3. Het blijft leuk jullie avontuur te volgen. Hier heeft het enkele dagen gevroren. Dan weet je het wel: berichten in de pers over 11-stedentocht (veel te voorbarig). Goede reis verder.