Fang 2

Onze fietsen zijn dus goed uit de doos gekomen. We hebben er nu bijna 200 kms op zitten. Het wordt soms redelijk heuvelachtig, hoogste “pas” was 711 mtrs. Maar ik weet niet of de GPS dit juist ziet, want ik heb geen enkel referentiepunt. Soms moeten we echter nogal zweten. Met deze temperaturen gaat dat overigens snel.
Voor Ronald: in Bangkok ergens op een straatmarkt een nieuwe short voor mij gekocht (dwz tot over de knie). Een echt merk: Diesel. Kostte wel 150 Baht (ca. 3 Euro).!
We hebben eergisteren geslapen op een bungalowparkje (6 huisjes) van mevouw Malee, gelegen aan voet van de op een na hoogste berg van Thailand (2175 m). Een huisje waar net een bed in past met een aangebouwd hokje waarin de wc en douche (warm water!). Ze had ’s avonds lekker gekookt. We zaten buiten aan tafel met Canadees, Amerikaans, Schots en Nieuw Zeelands gezelschap. We hebben tot diep in de nacht gepraat over het Thaise Boedhisme, de relaties met de wereldgodsdiensten, de politiek en de zin van ieders persoonlijke leven. Was een geweldige avond. Waar was Noureddine, die had ik er graag bij gehad. (we kunnen geen vraagteken vinden op het toetsenbord). En voor Hugo was het ook wel wat geweest, toch?
We peddelen dus lekker verder, na morgen wellicht een rustdag. Dwz. dat we wellicht een nachtje blijven en ter plekke iets leuks gaan doen. We zitten aan de Birmese grens en in de buurt van de bergstammen en stammen waar de vrouwen hun halzen verlengen met koperen ringen en nog meer van dit alles. Overigens is het lokale bier hier, Shinga, van uitstekende kwaliteit. Zelfs Eveline waardeert het!
Groetjes weer,
Frans

Reacties

Fang 2 — 4 reacties

  1. Hallo effefietsers,
    We volgen jullie berichten met veel interesse. Van dat bier snap ik wel, maar wat je bedoelt met “en nog meer van dit alles” daar ben ik benieuwd naar.
    Ik ben vandaag weer begonnen op het ROC. Gisteren pas na middernacht thuis vanuit Turkije (afgelopen nacht dus). Twee uur vertraging op Antalya en een tussenstop in Istanboel. Slechtere landing heb ik niet meegemaakt. Het was bovendien met Sky Air, een neefje of nichtje van Onur Air. Nooit meer doen dus.
    Het trainingskamp is goed verlopen; het weer viel echter wel wat tegen. Wederom genoten van Hamam massage. Dat hebben ze daar toch ook? Thaise of Laise message? Ik heb dan geen Egmond gelopen, maar het rondje rond de golfbaan in Belek was ook lekker.
    Groetjes ook van Adèle en nog veel plezier.
    Ronald

  2. Hoi Eveline en Frans,
    Het lezen van jullie reisverslag geeft veel herkenning van de fietstocht die wij in het zuiden van Thailand gemaakt hebben. Ook de primitieve bungalows vaak op de prachtigste plekjes. En uiteraard de contacten met andere reizigers, plaatselijke bevolking en de confrontatie met hun cultuur. Het klinkt geweldig om zo te reizen. De fiets is toch een prima vervoermiddel om een land en bevolking te leren kennen.
    Egmond is goed gegaan. Helaas geen zonnetje maar koud en guur weer. Gelukkig wel droog. Ik heb een groot gedeelte samen met Carla gelopen en ben binnengekomen op 1.52.36. Tevreden dus!
    Groet Ine

  3. Hoi Eveline en Frans,
    Ook wij volgen jullie reisverslagen met belangstelling. Wij maken printjes voor Pa zodat hij jullie verslagen ook kan lezen. Met hem en ons gaat het goed. Geniet er nog van met volle teugen.
    Fiets maar lekker effe verder. Sukses.
    groetjes M&C

  4. Hoi Eveline en Frans,
    Heel erg leuk om jullie verhalen te lezen. Werkt erg aanstekelijk. Raar idee dat jullie rondpeddelen terwijl hier (evelines) collega’s met heel andere dingen bezig zijn.
    Eveline, om je onderweg scherp te houden…
    – Hoe ziet jullie dagelijkse primaire proces eruit?
    – Leer je van je “fouten” onderweg (is de PDCA-cyclus geborgd?)
    – Evalueren jullie dagelijks na een fietstocht?
    – Hoe heb je je risico’s in kaart gebracht?
    – Hebben jullie je doelen van de eerste twee weken behaald?
    – Benchmarken jullie met collega-fietsers?
    – Welke afwijkingen hebben jullie reeds geidentificeerd en hoe zijn de corrigerende en preventieve maatregelen vormgegeven?
    De registratie (op de weblog) voldoet aan de criteria!
    Je collega’s van HKZ