Mae Sai 2

Na Eveline nu een bijdrage van Frans. Terwijl ik dit schrijf is de fotocamera aan het uploaden, dus als het enigszins lukt, komt er een fotootje bij.
We zitten inderdaad in een oosterse variant van Baarle Nassau, maar dan nog erger. Alle merken ter werld te koop, hartstikke echt natuurlijk. Ook originele nieuwe: Panensic, Sonystar en nog een paar. De Thai hebben het allemaal, de electronica die wij kennen. Anderszins wonen de meesten in primitieve woningen, die bij ons absoluut onacceptabel zouden zijn. Alles is relatief!
We logeren wederom in een heerlijk babboo-bungalowtje, volstrekte rust, aan de grensrivier met Birma. Af en toe steekt er iemand clandestien over, sariong uit en wadend naar de overkant, slechts een 30 meter. Ze klauteren dan bij ons op de kant en gaan huns weegs. Niemand kijkt er van op. Wij waren een paar uren in Birma, kostte 5 USD bij het binnenkomen en bij het terugkomen drie kwartier paperassen invullen, stempelen enz.
Vandaag fietsen we niet, na deze log gaan we lekker op het terras zitten en lezen, biertje, rust.
Morgen gaan we door en over 3 dagen denken we Laos binnen te gaan, met de fiets deze keer, maar dan wel op de boot op de Mekong.
We lezen de reacties met plezier. Fijn dat je nog leeft Ronald na je hachelijke landingen. Zorg er nu maar weer voor dat de naam van ROC MB gehandhaafd blijft in de internatioanle onderwijswereld en – samen met Peter – op de Brabantse bospaden en modderwegen.
Heel groot nieuws natuurlijk dat Francine weer thuis na haar lange en zware reis.
Ga nu kijken hoe het met de foto’s is.
Cheerio
Frans

Reacties

Mae Sai 2 — 1 reactie