Statistieken Europese zomerreis 2010

In 2001 fietsten we het eerste deel:

  • Breda — Keulen: per auto (gebracht door Teunis)
  • Keulen –Passau: 13 dagen langs Rijn, Main en Neckar. Via het Altmühltal en Rothenburg ob der Tauber naar Kelheim aan de Donau en tot Passau. Ca. 900 kms (??)

Dat deden we nu comfortabel in the City Night Line (trein).

Van Passau fietsten we via Salzburg en de Tauernpas naar het Murtal, waar we een oud-collega bezochten, die daar samen met zijn vrouw een hotel runt. Daarna verder via Graz door oost-Slovenië naar Kroatië, waar we Zagreb schampten en naar de eilanden in de Adriatische zee reden. Vandaar via Istrië naar Venetië. De trein naar Verona, verder per fiets naar Riva del Garda, Bolzano, het Vinschgau dal, daar Zwitserland in over 2 hoge passen, de Ofenpas en de Albula pas. Afgedaald naar het dal van de Rijn en via dat dal terug naar Nederland. In Worms, ca. 1 week voordat we Breda zouden bereiken, wegens voortdurende regen en dito verwachtingen de trein genomen naar huis.

We zijn erg veel afgeweken van het oorspronkelijke reisplan. Het werd al snel duidelijk dat dat te ambitieus was. Jammer dat we daardoor enkele bezoeken hebben moeten afzeggen. Dat wil niet zeggen dat je de route niet na zou moeten fietsen. Juist wel, het was prachtig.

  • totaal gereden kilometers van Passau naar Worms: 2600.
  • 11500 meters gestegen.

European summer tour 2010

Reacties zijn gesloten.