Salento

We hebben een paar mooie dagen in Salento. Dit is een dorpje, dat op ruim 2000 meter hoogte ligt. We verblijven in een authentieke hostal, een opgeknapt koloniaal huis, met een groot terras en een leuk binnenplein. Het homo-paar, een Colombiaan en een Spanjaard, hebben het huis samen opgeknapt en gaan er zorgvuldig mee om. We voelen ons hier fijn en willen hier wat relaxen na de vele klimmen.

Vandaag brachten we een bezoek aan de Cocora-vallei. Een prachtige vallei, waar we met de jeep heengingen, en waar de hoogste palmen van de wereld groeien, de Palma de Cera, de was-palm. Ze waren werkelijk indrukwekkend en het is de nationale boom.
We maakten de tocht met een Colombiaanse jonge vrouw, getrouwd met een Engelsman en met een Iers meisje. We hadden het plezierig met elkaar en leerden weer meer over de Colombiaanse politiek en de moeilijkheid om veranderingen aan te brengen. De verkiezingen voor de kamer en de senaat zijn in maart. De presidentsverkiezingen zijn later in het jaar. Na een wandeling omhoog door het tropisch nevelwoud, echte jungle, kwamen we bij een uitspanning terecht waar we warme chocolademelk met kaas dronken (een Colombiaanse lekkernij) en veel kolibries langs zagen schieten. Daarna nog verder omhoog, naar de 2700 m, vanwege het mooie uitzicht. We hadden nog een beter zicht op de hoge palmbomen.

Morgen verlaten we Salento en gaan we op pad naar Roldanillo, waar een vriend van onze gastheer hoofd van een middelbare school is. Hij wil ons graag ontmoeten. Dat betekent dat we ons oorspronkelijke voornemen om naar Bogota terug te fietsen loslaten. We zouden een pas van 3700 m over moeten. Dat wordt heel zwaar en meer richting het zuiden zijn nog een paar aardige bestemmingen, van waaruit we met de bus terug hopen te kunnen naar Bogota.

Eveline

De foto’s: klik hier.

Reacties zijn gesloten.