Phnom Penh

Drie warme dagen van zo’n 100 km per dag over lange, stoffige wegen met steeds hetzelfde landschap op weg naar Phnom Penh werd wat eentonig. Het landschap is wel mooi, vooral ’s ochtends. We fietsen langs uitgestrekte rijstvelden, die nu vaak bruin zijn met hier en daar lichtgroene vlekken met nieuwe aanplant en her en der hoge, ranke palmbomen.In de loop van de ochtend gaat de zon werkelijk meedogenloos fel schijnen en ziet het er bijna woestijnachtig uit. Het laatste stuk naar Phnom Penh fietsten we over een dijk met aan de ene kant de rivier ern aan de andere kant wetlands en hier wel groene rijstvelden. Het verkeer werd hier alleen zó ontzettend druk dat we niet konden genieten van deze verandering, omdat we onze concentratie nodig hadden voor de weg.

Phnom Penh is een drukke stad, met een prachtig Nationaal Museum een groots koninklijk paleis en veel winkeltjes en restaurantjes.

Eveline

Reacties

Phnom Penh — 1 reactie

  1. Dag Frans en Eveline,
    terwijl jullie in woestijnachtige omgeving je kilometers maken zucht Nederland onder de laatste vorst van deze winterperiode. Gisteren en vandaag werden/worden er resp. 20 en 23 schaatstoertochten gehouden. Friesland doet daar niet aan mee omdat daar het ijs niet betrouwbaar is. De 11-stedentocht is al helemaal niet in beeld geweest ondanks de meer dan 18 graden vorst in Twente en Midden-Limburg.Groningen en de rest van het land is in de ban van de schaats. Vooral Frans had hier zeker graag aan deelgenomen maar je kunt niet alles hebben. Vanaf dinsdag treedt de dooi in maar of deze de winter geheel zal verdrijven is nog onzeker. Wat is bij jullie de gemiddelde temperatuur?
    Het PolPot-regime moet, nu je dat van nabij “proeft”, afschuwelijk geweest zijn. Uit de media wisten we dat al wel maar als je dat van nabij ervaart is dat wel wat anders.
    Waar gaat de reis de koemnde dagen heen?
    Goed vervolg en tot horens,
    Groet Ton en Corrie.