De Mekong: 1oktober 2008 – 24 januari 2009

Op 1 oktober 2008 zagen we na 3 jaar de Mekong weer terug, niet heel ver van haar bronnen. We bevonden ons in het uiterste noorden van de Chinese provincie Yunnan op het Tibetaanse plateau op een hoogte van 3200 meter. De rivier verscheen plotseling. Toen we op een hoog bergweggetje uit een piepklein tunneltje kwamen lag ze daar, 1000 meter onder ons, te razen in een kloof.Laos_1003_00001

Op 24 januari 2009 namen we afscheid van de rivier. We waren in elkaars gezelschap geweest gedurende 4 maanden en een week, waarin we ca. 5700 kilometer afgelegd hebben. De rivier was niet altijd heel dichtbij omdat we om allerlei redenen omwegen en uitstappen gemakt hebben. Heel ver weg was ze nooit en vele kilometers reden we langs haar boorden. In de Vietnamese stad My Tho, gelegen aan de meest noordelijke mondingsarm van de rivier, hebben we een boot gecharterd  (samen met Paul en Els) om ons eerst een eind richting zee te brengen, waar we echt afscheid van de rivier hebben genomen. Dat zit er op! Het bootje bracht ons via enkele binnenwateren verder naar Saigon.Laos_0124_00007

Reacties

De Mekong: 1oktober 2008 – 24 januari 2009 — 1 reactie

  1. Eveline en Frans
    Terecht dat jullie het overwinningsteken maken,in dat bootje.
    Geweldig wat jullie (tot hiertoe) hebben gefietst.
    Proficiat
    Frieda