De inhoud van onze fietstassen

Een van onze lezers is benieuwd wat wij zoal meenemen, omdat twee tassen achterop en een stuurtasje niet echt veel is voor een half jaar reizen. Inhoud tassen Eveline:

3 onderbroeken, 1 bh, 3 hemdjes, 2 t-shirts met korte mouw, 2 t-shirts met lange mouw, een dun (sport) vestje, een dikker lichtgewicht vest, 1 warme lange broek, een jack, 1 jurkje, 1 lange rok, 1 paar sportschoenen en sokken, sandalen. Toiletspullen, inclusief contactlezen en vloestof, ehbo-sert (inclusief malariapillen voor 6 maanden), een 2 pers. zijden lakenzak, een klein lichtgewicht handdoekje, 6 romans (waarvan de 2 dikste na lezing intussen terug zijn naar Nederland), routeboekjes en reisboeken van Yunnan in China (ook teruggestuurd) Cambodja, Laos en Vietnam. In de stuurtas: Een opschrijfboekje, een geldtasje, zonnebril, hoofddoekje (buf) zonnebrandmiddel, snoepjes voor onderweg, klein toilettasje met lenzendoosje, spiegeltje enz.

We spoelen onze fietsspullen bijna dagelijks uit, wassen ze met waspoeder (beetje meegenomen, je kunt overal kleine verpakkingkjes kopen) als we ergens een dag blijven, of we laten een was doen doen (ca. 80 cent per kilo in Laos) en we starten daardoor de dag altijd met frisse kleren.

De tassen van Frans: 3 onderbroeken, 1 fiestonderbroek, 1 fietsbroek, 1 lange afritsbroek, 1 korte (knie)broek, 1 sport/zwembroek, 2 hemden(=mouwloze t-shirts), 2 t-shirts, 1 polo, 1 sportief overhemd, een dunne nette trui, 1 dun fleece vest, een jack (ademend, maar absoluut water- en winddicht), Teva sandalen, bike schoenen (fijn voor mijn artrose tenen, want stijve zool. Alleen te dragen bij koude omstandigheden en die maken we denk ik niet meer mee), 1 paar dunne sokken, 1 paar voetsokjes. Zoals gemeld wassen we vaak het gedragene zelf, een enkele keer volsta ik met het mee te nemen onde de douche. Dit doen we niet als we hoog in de bergen zijn, want dan is het ’s morgens niet droog. Een enkele keer stappen we op de fiets in nog vochtige spullen, soms in de ongewassen spullen van de vorige dag. Maar wat geeft het, in de bergen is het na een paar trappen weer hetzelfde 🙂 . Sommige kledingstukken heb ik tot nu slechts 1 keer gedragen. Dus toch nog overbodig gezeul. Verder toiletartikelen: muskietennet, scheerpullen (nat), tandenborstel, shampoo (gebruik ik veel), sneldrogend handdoekje e.d. Reservebril, 2 Petzl hoofdlampjes. Ook veel electronica: 3 batterij opladers, voor de gps, de fotocamera en de gsm (die ik zo’n 2 x per dag aanzet om te checken of er iets is. Vind bijna altijd een netwerk). Een wereldstekker. De wereldontvanger hebben we terug naar NL gestuurd, want in China was er geen ontvangst. Een card reader om de foto’s op de pc te kunnen zien en te kunnen uploaden, een kabel om de gps aan de pc te hangen.

Voor de fiets: een combinatie tool, met imbussleutels, schroevendraaiertjes en een kettingpons, voor de ketting zg. powerlinks. De afbreekpennetjes heb ik bij het onderhoud in LPrabang gebruikt. Ketting olie, een lap (ik koop af en toe een handdoekje waar ik een tijdje mee doe), 1 binnenband, plakspullen, 1 fietspompje, wat imbusboutjes, 4 remblokjes. Verder ook een Leatherman tool, met o.a. een combinatietangetje. Duck tape, kabelbinders (tie wraps), stukje touw, spanriemen. Elke fiets heeft 1 bidon. Er is een "bidon" waarin wat gereedschap zit. Eveline’s fiets heeft een fietscomputertje (de reserve, want tijdens een busvervoer is de sensor van haar mooie nieuwe verloren gegaan. Frans heeft de gps (leuk om bv. de hoogteprofielen te zien. Die worden, met de tracks, tzt gepubliceerd in de berichten met als titel: "Cycling in …." Dit om mensen die info zoeken op het net te helpen.)
In Lijiang hebben we een goedkoop rugzakje gekocht, om in de stad mee rond te lopen. Dat heb ik achterop. Daar zit bv. het vest in, of wat fruit en extra water. De tas achterop Eveline’s fiets komt uit Dali, en heeft ongeveer dezelfde inhoud. Als we bv de lunch vervoeren zit die ook in deze tas.

In het stuurtasje zit de camera, (zonne)brillenkoker, een zakmes, mijn reisdocumenten, en verspreid over Eveline’s en mijn tas de geldvoorraad (Euro’s, dollars, traveler cheques), de dagportemonnaie, credit ards, pinpassen, mijn Moleskin opschrijfboekje, balpennen. Verder landkaarten, soms de Lonely Planet en/of andere routebeschrivingen.

Waarschijnlijk nog meer, maar veel zal dat niet zijn. Het lijkt heel wat overigens.

De fietsen hebben geen verende voorvorken. Af en toe zou dat wel fijn zijn, maar dat speelt niet echt. We willen geen te zware fietsen. We hebben wel zachte handvatten, wat bredere banden en de Thudbuster zadelvering van Cane Creek. We hebben de vering tussen onszelf en de fiets, ahw.

Reacties zijn gesloten.