Contrasts

Mordern vs traditioal, new vs old, rich vs poor, clean vs dirty. These opposites are visible everywhere. More of the first in the urban areas, more of the second in the country. These contrats seem to go together in many places.There are the most state of the art cars next to the single cilindre engines, water buffalo and donkeys the farmers use. Skyscrapers and dwellings that we would consider unacceptable. People using their cellphones everywhere, youngsters playing with it. People dressed as in Europe, minotrity women in traditional dress. Nice and tidyreataurants versus local restaurants where the tables and the floors are scattered with litter and spillings fallen from the bowls while eating. Kitchens with black walls and windows.

Somewhat expressed it as follows: "The hardware in China is developing very fast, the software is lacking behind".

Reacties

Contrasts — 1 reactie

 1. Hoi Frans en Eveline,
  Leuk om jullie te volgen tijdens de eerste week. De foto’s staan er ook goed op. Wel is het bovenste gedeelte van het scherm van jullie weblog slecht te zien. De grijs-witte letters vallen nauwelijks op tegen de achtergrond. De gele letters zijn daarentegen wel goed te lezen. Ik weet niet of ik nu op Frans’ of Evelines berichtje reageer, maar dat maakt voor jullie ws. weinig uit.
  Bij ons thuis zijn we zoals verwacht druk bezig met mijn vader. Hopelijk kan hij volgende week voor de eerste keer naar de dagactiviteiten. ’s Nachts zullen we nog wel enige tijd voor hem moeten zorgen.
  Deze week per mail contact gehad met Jens en Claudia. Ze willen volgend weekend biken in de buurt van Mittenwald en vroegen mij om advies. Uiteraard heb ik ze de Karwendeltour aangeraden. Annette en ik hebben ons vakantiebikeplan voor de herfstvakantie (van 5-12 oktober) in de ijskast gezet. Gezien de toestand met mijn vader kunnen we niet weg.
  Vorige week zondag met o.a. Peter gebiked in Diessen. Peter heeft een nieuwe Merida en toen hij aan de start stond had hij er pas 3 km mee gereden. In het 2e gedeelte van de tocht liep mijn achteras vast. We konden het niet repareren en ik ben teruggelopen naar de pauzeplaats. Vandaar met Vincent in de auto naar huis. Iedereen was solidair en ging met mij mee terug, hoewel ik erop stond dat ze door zouden rijden. Het probleem zat in de body. Inmiddels vervangen en zondagochtend naar Middelbeers.
  Op het ROC gaan we de discussie over internationalisering nu echt toespitsen: wat wil dit ROC? Heel de MBO-wereld spreekt vandaag de dag over internationalisering (Loek Hermans, van Bijsterveldt, etc. etc.) en wij moeten nu maar eens beslissen wat voor ROC we willen zijn.
  Groet vanuit Holland met mooi herfstweer en veel succes in de volgende week.
  Ronald
  Op het ROC