De tweede helft

De bergen van Cantal en Auvergne zijn erg mooi. Enkele dagen na Saint Flour bereikten we Le Puy-en-Velay. Deze oude stad wordt gekenmerkt door een paar hoge rotsen waarop kerken en grote heiligenbeelden staan. We kampeerden op dezelfde camping waar we in september vorig jaar met de camper hadden gestaan. Nogal een verschil. De dag erna hebben we een rustdag genomen. Qua planning kon het, daarvan was ik aanvankelijk niet zo zeker. Voor de benen was het absoluut noodzakelijk, het werd steeds moeilijker om weer maar eens een helling op te fietsen. Het heeft geholpen. Weer een dag later passeerden we al de Rhône en bereikten we Hauterives. Daar staat een folie, een krankzinnig palais met de naam Palais Idéal. Het is gebouwd door een postbode uit de voor-vorige eeuw, facteur Cheval. Die man moest elke dag 32 km lopen voor zijn werk, maar had daarna nog energie over voor dit betonnen werk van "naieve architectuur". Zou dat tegenwoordig…..????? Extra leuk was dat er die avond een jazzconcert werd gegeven bij het palais. We hebben ervan genoten, heerlijk weer met dito muziek (alle arrangementen gebaseerd op werk van Serge Gainsbourg, die vooral jazz muziek maakte, al denken velen van u ergens anders aan).
Enkele dagen later moesten we de Col de Richemont nog overwinnen en weer een dag later reden we rond het middaguur het hete en drukke Genève binnen. En echt waar, om 13.14 zaten we in de trein naar huis. Dat dachten we tenminste, want in Basel bleek de geboekte trein geen fietsen mee te nemen. En geen fiets, dan wij ook niet. Met veel verontschuldigen en gratis consumpties (en een beetje bij betalen) werden we overgeboekt naar de nachttrein en zodoende bereikten we om 08.00 uur de volgende dag Arnhem, volkomen uitgerust na een goede nachtrust op de couchette. Verder naar Breda, waar we door de feestelijk aangeklede Beyerd er aan werden herinnerd dat we een grafisch museum rijker zijn geworden.
Weer thuis, content na een aangename en mooie vakantie.
Voor pics zie bericht hieronder en/of picasaweb.

Reacties zijn gesloten.