Op de mountainbike over de Alpen

Iets anders deze keer. Mijn vriend en vroegere collega Ronald Kloeg en ik zullen in 6 etappes per mountainbike de Alpen oversteken. We reizen per auto naar Füssen in zuid Duitsland. Daar vind je de sprookjeskastelen van koning Ludwig de tweede van Beieren, Neuschwanstein en Neuenschwangau, beroemd van intussen wat belegen kalenders. We laten de auto daar achter en rijden meteen Oostenrijk in om over de Fernpas het dal van de Inn te bereiken. Vandaar gaat het eerst west- en dan zuidwaarts via de Reschenpas naar het zuiden, Italië in. Door het lange Vinschgau-dal rijden we dan oostwaarts richting Merano. Daar draaien we weer naar het zuiden om over nog een paar bergruggen af te dalen naar Riva aan de boorden van het Garda meer. We beschikken over een routeboek en GPS-track navigatie. Route, hotels, bagagetransport en terugkeer naar Füssen zijn geregeld door BikeAlpin, een gespecialiseerde operator van dit soort toeren.
Ik hoop gedurende de toer vers van de pers verslag te kunnen doen. In het bericht hieronder vind je afbeeldingen van de route en het hoogteprofiel. Ook staan er enkele foto’s van eerdere Alpenritten van Ronald en mij.

Aanstekelijk: de oudjes inspireren kennelijk de jonkies. Teunis en zijn 3 fietsvrienden gaan een week voor ons eveneens een transalp rijden. Op de racefiets, dus in tegentselling tot ons via de gewone weg. Zij zullen ruim 600 kms afleggen, terwijl wij het bij 440 houden. De routes kruisen elkaar op enkele plaatsen.

Reacties zijn gesloten.