Venetie

Na 1400 km fietsen hebben we vandaag Venetie bereikt. We hebben een fijne camping en blijven vandaag hier om te lezen, te mailen en te bloggen. Morgen gaan we de stad bekijken. Het is misschien al wel 30 jaar geleden dat we hier waren en in mijn herinnering zit nog wel het San Marcoplein, het Guggenheim-museum en kleine, smalle straatjes. Verder weet ik er niets meer van, dus laten we ons morgen verrassen.

Onze reis van Pula over Istrie naar het noorden was prachtig. Mooie vergezichten over de Adriatische zee en het eiland, maar veel klimmen, dus zwaar. Een camping met veel wind, maar wel een mooie zonsondergang in de zee.

Vanaf Slovenie was er een fietspad naar Triest. Mooi, maar opnieuw zwaar. En Triest doorkomen was een crime. De halve stad door, heuvel op, heuvel af. Toen we toe waren aan een camping waren we allebei bang terecht te komen op zo'n volle drukke Italiaanse familiecamping, maar we kwamen terecht in een vrij kleine tuin met mooi grasland, zon en schaduw. Wat boodschappen in het dorp en we waren niet meer weg te branden.

De 140 km naar Venetie waren niet zo interessant. Het landschap is vlak, dat is fijn na al die bergen, maar blijkt dan ook weer snel te vervelen. Gisteren bleek de camping die op de kaart stond er niet meer te zijn, dus dat werd een hotel. Wel een fijne fiesta meegemaakt in het dorp. Een grote braderie met veel aanshuiftafels met eters en een boel gezelligheid. Maar nu zijn weer op en camping. Naast de startbaan van het vleigveld, maar dat valt reuze mee.

Eveline 

Reacties zijn gesloten.