Stijgen en dalen

Om vanuit Italie Zwitsterland te bereiken moesten we de Alpen over. We hebben een paar behoorlijke Alpenpassen gedaan en zijn daar trots op. Op weg naar de Ofenpass dreigde het mis te gaan. Op 1660 m, onderaan de pas, wilden we kamperen, maar het begon te regenen. Er stond helemaal niemand op de kampeerplaats. Dus besloten we in het eenvoudige hotel aan de voet van de pas te overnachten. We hoopten op een droge klim, maar tijdens het ontbijt goot het werkelijk. De weersvoorspellingenleken uit te komen. Zouden we dan toch nog de bus moeten nemen? Terwijl we helemaal zelf de Alpen over wilden… Toen we ons wat lang gerekt ontbijtje met heel veel koffie op hadden werd de lucht wat lichter en we konden uiteindelijk, begeleid door de wolken, maar droog de 2149m hoge pas bereiken.
We fietsten door naar een camping in Madulain, vlakbij St. Moritz, om van daar de volgende dag de Albulapas te beklimmen. Tot we de tent gingen opzetten bleef het droog. We konden gebruik maken van een wijnton, omgebouwd tot tuinhuisje. We hebben daar lekker knus onze maaltijd klaargemaakt en gelezen. En de volgende dag op naar de Albula. Opnieuw met veel wolken, maar droog, bereikten we de 2315m hoge pas. Daarna de meest schitterende afdaling van deze reis. Mooie 120 jaar oude spoorbruggen, waar de trein zigzaggend de berg op en neer rijdt, watervallen, beekjes, groene weiden…Voordat we de Rijn bereikten fietsten we door een spectaculaire kloof. We kwamen in een slechtweerzone. Veel regen. Gelukkig stortte het vooral 's nachts en beperkte de regen zich overdag tot lichte motregen, die we gemakkelijk kunnen trotseren. We bezochten Vaduz, de hoofstad van Lichtenstein, met een heuse Botero bij het plaatstelijke museum. Daarna fietsten we door het lieflijke Zwitserland: veel groen, lieve dorpjes, richting Bodensee. Het weer wordt beter en als we de Rheinfall bij Schaffhausen bereiken zien we eindelijk weer de zon. Het wordt afgezaagd, maar de tocht door de Duitse en Zwitserse dorpjes met Middeleeuwse huizen en de mooie natuur zijn een genot.
We hebben nu een dagje Basel om wat cultuur te snuiven en gaan in elk geval naar het Vitra-Design-Museum.Na Basel beogen we de Rijn naar Nederland te volgen, maar evengoed veranderen we nog van richting als dat interessanter lijkt..Eveline

Reacties zijn gesloten.