Eetcultuur

De Colombianen gebruiken ´s middags tussen 12.00 en 14.00 uur hun middagmaal. Dat is meteen hun hoofdmaaltijd. Alles is dan gesloten, behalve de restaurants. Ik weet niet of ze echt ontbijten, of koffie nemen met een koekje of zoete broodjes, of arepa´s (maïspannekoekjes) zoals je dat in koffiehuizen ziet. Als wij fietsen willen we echt ontbijten en dat betekent gebakken, of roergebakken eieren met een zoet broodje en arepa´s. Soms krijg je de arepa´s zo, soms gevuld met kaas of stukjes kip.

Het middagmaal bestaat uit (vaak) een groot stuk vlees, gebakken yuca, weer arepa´s, aardappelen, rijst en wat sla. Frans neemt dit soms, maar ik vind dit, na zo´n stevig ontbijt te veel en beperk me dan tot een gevuld broodje (met kaas en/of kip) of een vruchtensalade.

Wij gebruiken de hoofdmaaltijd ´s avonds. Gelukkig kun je in heel veel restaurants een kleine portie bestellen. Die is, ook voor Frans, voldoende. Wij zijn al geen grote vleeseters, maar de lappen vlees zoals je ze hier op je bord krijgt zijn echt gigantisch. Ze maken het overigens wel heel erg lekker klaar.

Verder zijn de Colombianen zoetekauwen. Heel veel ijssalons en bakkerijen met zoetigheid, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Heel veel kinderen en volwassenen, vooral vrouwen, zijn voloptueus, oftewel te zwaar in onze ogen.

Reacties zijn gesloten.