Sabaidie

De roep waarmee we in Laos al van heel ver horen dat kinderen en vaak ook volwassenen ons, falang (vreemdelingen), hebben opgemerkt. Het betekent zoiets als ‘ hallo’ of ‘ goededag’, maar klinkt voor ons echt als ‘ hartelijk welkom’ door de manier waarop het geroepen wordt. Morgen gaan we Laos verlaten en we zullen dit missen. Cambodja is helemaal nieuw voor ons en we weten daarom niet hoe ze ons daar zullen benaderen, maar hartelijker dan in Laos kan eigenlijk niet.

We sluiten morgen ons verblijf op de vierduizend eilanden in de Mekong af. Het is heerlijk relaxed hier. Het liedje ‘ Lazy on a sunny afternoon’  komt soms in mij op, omdat het hier inderdaad zo lazy is. We hebben gisteren een boottochtje gemaakt naar de andere eilanden en een in drukwekkende waterval. Echte tropische bounty-eilanden zonder electriciteit, maar wel met heel veel backpackers, die het ook rustig aan doen. Vandaag een fietstochtje op het eiland. Het is heet, de terrasjes heerlijk overschaduwd, aan de rivier, die hier in de regentijd wel 12 km breed kan worden en er prachtig bijligt. De biertjes zijn koud, ijskoffie is ook heel lekker en we verdiepen ons een beetje in Cambodja, waar we morgen, met Kerstmis dus, naar toe gaan.

Kerstmis leeft hier totaal niet. Het Boeddhisme kent heel andere feestdagen. De kerstboom die hier en daar wel is geplaatst lijkt eerder misplaatst hier en voor ons is kerst daarom ook heel ver weg. Meer dan enkele telefoontjes naar naaste familie zal het dit jaar dan ook niet betekenen. We gaan gewoon weer effe fietsen.

Eveline

Reacties zijn gesloten.