Vientiane

We zijn weer in Vientiane. Na 3 dagen Vang Vieng was het weer tijd om verder te gaan. We hebben er heerlijk gewoond in ons bungalowtje aan de Nam Song en ook nog wat grotten bezocht. We hebben niet meegedaan aan: de hele dag tv-soaps bekijken, raften en tubing (op een vrachtwagenbinnenband de rivier afzakken), ’s avonds dronken worden, overdag dronken worden en zo de rivier in springen en meer van die zaken die de honderden backpackers hier allemaal doen. Tja, als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.. been there, done that, got the t-shirt, om het maar eens in modern Nederlands te zeggen.


Vanaf Vang Vieng reden we naar een guesthouse bij km-paal 87 aan route 13. Keurige stenen bungalowtjes, maar we kwamen er achter dat ze vooral gebruikt werden om zeer kort, enkele uren slechts, met z’n tweetjes in te verblijven. Het restaurantje erbij was erg simpeltjes, wat dan ook weer te begrijpen is. De dag erna doorgereden en bij Phonghong de 13 verlaten en koers gezet naar het stuwmeer Ang Nam Gnum. Daar hebben we verbleven in een werkelijk schitterende bungalow in Longgnum View Resort  met een riant uitzicht over het mee. Ook hier weer korte verblijvende buren. Van hieruit de volgende dag naar de Lao Zoo gefietst, die aan een zijweg van de 10 naar Vientiane ligt. Een beetje verder weer een guesthouse van hetzelfde soort, Manianphone guesthouse. Keurige bungalows rond een keurige tuin en nu helemaal geen restaurant erbij. We kregen ’s avonds echter wel instant noodles. En bier was er ook, en dat is bij deze temperaturen een onmisbaar goedje.


Na deze 2 erg korte etappes was het ook niet ver meer, 60 km, naar Vientiane. We kwamen er rond de middag aan. We hebben de tijdgenomen om een goede accommodatie te zoeken en logeren nu in Souphaphone guesthouse, met uitzicht op 3 wats (tempels) en over de daken (we zitten op de bovenverdieping) de Mekong. We genieten van de stad (nou ja, erg groot is het niet) met veel wats, veel winkels, leuke restaurants en veel bars en eettenten (houten vlonders, rieten daken) aan de oever van de Mekong. We waren gisteren net te laat daar om de zonsondergang over de rivier weer te zien, dat gaan we vandaag overdoen.

Op 30 november lopen onze visa af, we zullen op die dag of eerder het land vis de Friendship bridge vertlaten en Thailand binnerijden. Daarna langs de mekong naar het zuiden.

Reacties

Vientiane — 1 reactie

 1. Hoi, Frans en Eveline.
  Wij hebben jullie getroffen net voor Luang Namtha, waar we zeer onder de indruk waren van jullie avontuur.
  We hebben jullie die avond ook nog kort gesproken in het dorp tijdens het eten.
  Omdat wij ook de ambitie hebben om zo’n reis een keerje te maken waren we erg benieuwd naar jullie verhalen.
  De tijd was die avond iets te kort, dus zijn we erg blij met deze site.
  We volgen jullie in ieder geval op de voet.
  Nog heel veel fietsplezier.
  Peter en Gerry