In tweede poging:visa verlengd

In zonnig weer fietsten we deze morgen naar de (of het) PSB, het kantoor waar men visa kan verlengen. 12 km heen, om te horen dat het gesloten was en om 14.30 weer open zou gaan. Later met de bus teruggekeerd en in een prachtig gebouw, marmeren vloeren en sculpturen, werden we zeer vriendelijk en effici:ent geholpen door een goed Engels sprekende employee. De apparatuur was up-to-date, we werden met de webcam in het electronisch formulier vastgelegd. Voor 160 Yuan p.p. waren we klaar.

Morgen vertrekken we dus voor onze lange tocht naat de Laotiaanse grens. We hebben er een maand voor, we hopen er ietsje korter over te doen. Het eerste deel lijkt niet zo interressant, het laatste deel moet heel mooi zijn.

De regentijd heeft er – net als vorig jaar – een maandje extra bij genomen. In de middag, nu dus, regent het behoorlijk. Hopelijk houden wij het de komende dagen droog, zoals dat nu toe op onze fietsdagen steeds geweest is. We hadden het nog zo zorgvuldig gepland. De opwarming van de aarde lijkt hier dus ook zijn effecten te hebben.

Reacties zijn gesloten.