onze eerste dag

17 september 2008 21,00 uur. In Nederland is het nu 15.00 uur. Vanochtend om ongeveer 07.00 uur arriveerden we in Kuala Lumpur. In Nederland is het dan pas 24.00 uur, terwijl wij er al een dag en een nacht op hadden zitten. Vreemd idee. Alles is wel model gelopen. Onze overbuurman Luuk stond 16 september om 06.40 uur bij ons voor de deur om ons naar het station te brengen. We hebben onze huissleutels bij de buren in de brievenbus gegooid. Dit huis komen we het komende halfjaar zonder toestemming van onze huurder niet meer binnen. Ook een vreemd idee. Met de trein liep het minder voorspoedig. De trein naar Rotterdam had een kwartier vertraging. Voor de trein naar Den Bosch waren we al te laat en onze overstap in Dordrecht was ook weinig succesvol, want er vielen twee treinen uit. Al die mensen moesten toen in een heel klein treintje. Dat werd dus op een trapje zitten met ons eerste klas kaartje. Gelukkig waren onze fietsen al op Schiphol, want die hdden er niet meer bij gekund. Op Schiphol maar meteen een vergoeding voor de vertraging aangevraagd.

Op Schiphol verliep de tijd vervolgens razendsnel en het tijdschema was perfect. We hebben best lekker geslapen en in Kuala Lumpur was de wachttijd zo om met een grote Starbucks en een wandeling over de hypermoderne luchthaven.

Om half twee landden we op Kunming en om kwart voor twee stapten we met fietsen en bagage in het busje van het hotel. We hadden als eersten onze bagage en ook nog nooit zo snel.

Om 16.00 stonden onze fietsen reisklaar in de garage van het hotel, waren wij opgefrist en konden we Kunming gaan verkennen.

Een heel aardige binnenstad. Veel hoogbouw. Doet wat Rotterdams aan. Er is veel gedaan om de stad aantrekkelijk te maken. Er is groen, er zijn mooie beelden, voorzieningen voor kinderen, grote winkelketens, grote couturiers, maar ook heel veel kleine boutiques. Gelukkig is het herfstkleding en daar kan ik dit jaar niets mee, dus kopen kan ik niets, maar ik vind kijken ook altijd al zo leuk.. De mensen gaan gekleed zoals in Nederland. Wat wel bijzonder is, dat de straten om 21.00 uur nog vol flanerende mensen zijn. Dat ligt natuurlijk aan het weer. We zitten op 1891 m hoogte, maar het is nog warm.

Morgen ons eerste fietstochtje in de buurt.

Kortom: China komt ons deze eerste dag totaal niet vreemd over.

Ik ga nu naar bed, want mijn ogen worden toch wat zwaar.

Veel liefs uit Kungming van Eveline

Reacties zijn gesloten.