MTB Transalp Lermoos – Riva del Garda

Met Ad en Ronald heb ik op de mountainbike een Alpen-oversteek gereden. De route hebben we als GPS-track via internet gekregen van BikeAlpin. Dit is de reisorganisatie waarmee wij ook vorig jaar een soortgelijke tocht hebben gemaakt. Teunis heeft toen iets dergelijks via deze club gedaan, maar dan met de racefiets en begeleid in een groep. Zijn plan om ook dit jaar te rijden (Genève – Nice, via beroemde Tour de France Alpencols) heeft hij helaas wegens een blessure moeten annuleren.
BikeAlpin heeft de hotels geregeld, zorgt voor het vervoer van de bagage, zodat we slechts met een dagrugzakje hoeven te rijden, en brengt ons vanuit Riva ook weer terug  naar het startpunt. De tocht is individueel, we reden dus niet in een grote groep en er was geen "busje" dat ons volgde. M.b.v. de GPS-tracks en een aanvullend routeboekje vind je zelf je weg. Sinds begin dit jaar ben ik in het bezit van een Colorado 300. Vorig jaar had ik nog de Map60CS. De satelliet-ontvangst van de Colorado is beduidend beter dan van de 60CS, waardoor de navigatie minder problemen opleverde dan vorig jaar. De eerlijkheid gebiedt echter te vermelden dat we één keer echt ontzettend mis gereden zijn, wat er toe leidde dat we via een steil en onhergbergzaam bergpaadje een berghelling moesten afklauteren en glibberen. Dat duurde slechts ruim een uur. Het was op weg naar Bolzano. We kwamen tenslotte op een weggetje ver van de track en noordelijk van de stad uit. M.b.v. van de navigatiemogelijkheid in de Colorado (de kaart van een groot deel van Europa kan er op adresniveau in!) waren we echter in no time in het centrum en weer op de track.
De start van de tocht was in Ehrwald, in Oostenrijk bij de Zugspitze en net zuidelijk van de grens met Duitsland. De route leidde in 6 etappes via Mieders naar Sterzin in Italië (Vipiteno, tweetalig omdat dit deel van Italië vroeger Oostenrijks gebied was: Süd-Tirol), verder naar Sarntheim (Sarentino), Tramin (Termeno), Molveno en Riva. Afstanden, hoogtemeters en verdere statistieken in het Engelstalige bericht hieronder.
De tocht was zwaarder dan vorig jaar. Meer hoogtemeters. Dat hoefde niet erg te zijn, maar o,i, te veel van deze stijgingsmeters waren niet te fietsen. We hebben dus veel moeten "schieben". Wij kunnen best wel een stukje bergop fietsen, maar te vaak was het te steil en/of te ruig om te kunnen rijden. Over het geheel genomen was de tocht echter prachtig met technisch uitdagende bike-trajecten, mooie vergezichten, prima weer, goede accommodaties, veel gezonde inspanning, pret en gezelligheid. De 2 lekke banden en een gebroken ketting stelden ons niet voor problemen, er waren geen valpartijen. We’ll be back!

In Ehrwald merkten we dat nog 8 Duitsers en 2 Zwitsers gelijktijdig met ons de tocht gingen rijden. Op de tweede dag sloten Marc en Stephan zich bij ons aan, en de voorlaatste dag kwamen Jens en Claudia er nog bij. In de hotels ontmoetten we de anderen tijdens het diner en het ontbijt. Daar werden de ervaringen uitgewisseld en de sfeer was altijd meer dan uitstekend. Bikers zijn nou eenmaal gemakkelijke mensen 🙂

Een extra verrassing (niet voor mij) was dat op de piazza aan het meer in Riva, waar de tocht eindigde, mijn goede vriend Gino Gomba op ons stond te wachten. Hij was eventjes uit Turijn op en neer gekomen (450 kms met trein en bus) om ons (hij werkt ook veel met Ronald) te ontmoeten.

Hieronder volgen enkele foto’s: Voor veel meer foto’s: kopieer de volgende link in je browser:

http://picasaweb.google.com/f.brosens/2008TransalpLermoosRivaDelGarda

2008_transalp_010

P1000751

P1000762

P1000765

P1000769

2008_transalp_043

2008_transalp_051

P1000807

Pic_0068

Pic_0062

Pic_0188

Pic_0208

P1000892

Reacties zijn gesloten.