La douce France

23 juni en zomer dus. Hoog zomer, 30 graden. We hebben een heel leuke tijd. Parijs hebben we weer goed benut om ons cultuurniveau op peil te houden. We hebben het Muséé Carnavalet in de Marais bezocht en het Zadkine Museum En natuurlijk het Louvre met een tentoonstelling van de Belg Jan Fabre. Het was heel mooi weer en de parken en terrasjes waren dan ook erg uitnodigend.

Dat ging nog even door in Blaye op Chateau la Grange. Een echt kasteel, waar we allemaal (we waren met tienen) een eigen kamer met douche en toilet hadden Heel mooi én prachtig weer. We hebben een beetje gefietst, gewandeld, marktje bezocht, Bordeaux bekeken, aan het zwembad gezeten en gelezen, om de beurt gekookt. Geweldig dat dit zomaar plezierig verloopt met zoveel eigenwijze individuen. Dit moeten we koesteren is gelukkig het gedeelde besef.

Zondag de 15e zijn we dan op de fiets gestapt voor onze toer. Na een tocht van 81 km vonden we een leuke municipal en hebben we in ons tentje overnacht Wel wat anders dan een kasteel, maar ook dat heeft zijn charme

Daarna jammer genoeg een paar dagen motregen, maar dat bleek dus de voorbode voor de echte zomer. De Lotte en de Celé zijn  prachtig, maar het klimmen met bepakking valt niet mee. Sommige Franse dorpjes zijn écht slaperig en we moeten soms plannen wanneer we brood kopen, wanneer we lunchen enz. want net als wij daaraan toe zijn is alles dicht..

Gisteren hebben we gebruik gemaakt van een Table d’Hote, omdat de eerstvolgende camping te ver weg lag (teveel klimmen) en ook dat was weer een leuke ervaring. Heerlijk om zo echt te gast te zijn bij een Franse familie in hun speciaal hiervoor ingerichte schitterende woning.

Kortom, we zien af, maar genieten ook volop en dat is voor mij echt vacantie.

Eveline

View from our Paris hotelroom

P1000487_2

P1000502

P1000501

Work by Jan Fabre in Le Louvre

P1000523

Meeting friends in Blaye

P1000532

P1000531

Une petite BBQ

P1000535

P1000541

Reacties zijn gesloten.