Straatsburg, woensdqg 22 aug.

Zojuist een heel verhaal kwijt geraakt door een verbroken verbindening. Ergerlijk. Daarom kort nu: Na Mainz saaie landbouw- en industriegebieden. Worns, geslapen in Naturfreundehaus, want de camping was er niet meer. Schitzel minstens maat 46. Nu Straatsburg, odo 702 km. De zon schijnt!!!! Was ik zeer aan toe. Morgen wil ik voor de poorten van Basel staan. Dankje Doke, voor je advies.

De laatste dagen erg saai, somber weer, dito omgeving, weinig mensen; Ik mis mijn fietsmaatje Eveline toch al zo nu en dan, nu zeker. Met haar kan ik ook heel goed onderweg zijn nl. (check de bijdragen in dit log vanaf december). In Worms me weer verdrietig en boos gevoeld over wat generaals in oorlogen zomaar beslissen: prachtige steden in puin gooien en daarmee de inspanningen en wortels van duizenden zomaar ongedaan maken. Enkele gebouwen van deze zeer historische stad zijn gerestaureerd, de rest is 50- en 60-er jaren nieuwbouw. Speyer, een beetje zuidelijker, is kleiner maar beter bewaard. Voor de rest dus saai. Gisteren werd ik voorbij gereden door 3 jonge duitsers, op weg naar de Bodensee. Ik uit de wind aangepikt, ging 27 km/uur. Normaal draai ik zo om de 20! Maar na een uurtje moesten ze met rooie koppen uitblazen. Ik vervolgde mijn normale tempo en heb de knapen niet meer gezien. Oude diesels……. Vanmorgen bleek dat ene Fred (ook fietser) uit Purmerend om 2300 zijn tentje naast het mijne gezet te hebben. Bleek detailhandelsdocent te zijn op het ROC van Amsterdam. Van het traditionele type, van Cees van Hoof,s concept had hij totaal geen sjoege. We konden veel uitwisselen, maar wat wij met het Opleidingshuis en The House of Education doen en gedaan hebben ging wat langs hem heen. Heb zojuist een koffie met hem gedronken onder de grote kathedraal. Hij rijdt nu terug, want moet weer aan het werk. Dat hoef ik dus niet, ik vind het nog steeds vreemd, maar ook wel erg fijn.

Van onze vrienden die ik wil bezoeken in Frankrijk gehoord dat ze, door omstandigheden, waarschijnlijk niet in hun Franse huis zullen zijn. Ik zal in Turijn, als ik er kom, dus een ander reisplan moeten maken. Ik denk dat het in ieder geval niet langer zal worden, het is allemaal ver zat. Er is geen usb-poort waar ik bij kan, dus de foto voor de kathedraal zit er niet bij.

Ciao, Frans

Reacties

Straatsburg, woensdqg 22 aug. — 2 reacties

  1. Hoi Frans,
    Vooral zo doorgaan. Vanuit Oosterhout blijven wij jou zo wel volgen.
    groetjes Marianne&Corné

  2. Dag Frans, het is nu maandagmorgen 28-8 en heb al een paar dagen niets meer van je gelezen. Ben je bezig de Alpen “te nemen”. Ik hoop dat je beter weer hebt als wij hier, we hebben maar één bui gehad maar deze duurt al zo’n week of vier.
    Ik wens je een voorspoedig trip.
    Ton.