De route (zie ook log 8)

N.a.v. Ronald’s vraag hier in grote lijnen onze reis:
het is misschien wat minder avontuurlijk dan het lijkt, we beschikken nl. over een routebeschrijving. We hebben deze reis geboekt bij een (piep)kleine touroperator met de naam Asian Way of Life. Dit bureau wordt hoofdzakelijk gerund door een persoon, Bert, die helemaal gek is van fietsen in ZO-Azië. Hij heeft een aantal routebeschrijvingen gemaakt, met daarbij allerlei praktische aanwijzigingen, zoals etappe-voorstellen, logiesmogelijkheden, eetgelegenheden, bezienswaardigheden, openbaarvervoer, geld etc. Een beetje Lonely Planet-achtig, maar dan specifiek gericht op één bepaalde route. Onze fietsreis in Noord-Vietnam hebben we ook via hem gemaakt. Nu hebben we 2 routes bij hem “afgenomen” en gaan die rijden. Ook onze vluchten en de transfers van de airports (Bangkok en Chang Mai) naar het hotel (eerste nacht) hebben we via hem geboekt. We hebben dus een duidelijke leidraad, maar in de uitvoering ervan zijn we vrij, we beslissen per dag wat we zullen doen, blijven of vertrekken, hoever, hoelang, waarheen precies etc.
Het plan: 1 Januari naar Bangkok, daar blijven we 2 dagen, daarna vliegen we door naar Chang Mai (700 kms noordelijk). Van daaruit gaan we fietsen, in noordelijke richting. Na een dag of 10 denken we bij Chiang Kong de grens naar Laos over te steken. Daar zullen we waarschijnlijk op de boot stappen. Die brengt ons dan over de Mekong in 2 dagen naar Luang Prabang. Het zou ook kunnen dat we slechts één dag op de boot zitten en de rest fietsen. Van Luang Prabang rijden we naar het zuiden, waar we dan bij Vientiane Laos weer zullen verlaten en Thailand weer binnenkomen. Daar pikken we de 2de route van Bert op en rijden terug naar Chiang Mai. Van daar vliegen we dan via Bangkok terug naar Amsterdam (China Airlines). Als alles volgens planning verloopt komen we op 23 februari om 0910 hrs aan.
We zullen verblijven in hotels, hotelletjes, guesthouses en misschien een keertje bij mensen thuis. Op Bangkok en de eerste nacht in Chiang Mai na ligt dus nog niets vast. De bagage bestaat uit 2 fietsen, die elk incl. doos, gereedschapsetje en een paar reserveonderdelen (een paar spaken, stukje canvas om eventueel een buitenband te reparerene.d.) wel de limiet van 20 kgs p.p. zullen halen. Voor een niet al te hoog bedrag zullen we dan de rest van onze bagage als excess luggage meenemen. Dat zal niet veel zijn, onze ervaring heeft ons geleerd dat we niet veel nodig hebben, het lijkt of we iedere keer minder meenemen. Ieder twee tassen voor achter op de fiets plus een stuurtasje, that’s it. We proberen het niet meer dan 15 kgs totaal te laten zijn.
Voorlopig moet het echter nog Kerstmis worden, E gaat weer koken! En as zondag moet er gebiket worden in Oosterhout. De Jonge Renner heeft nl. zijn jaarlijkse veldtoertocht en daar zal ik zaterdag en zondag behoorlijk druk mee zijn. En waarschijnlijk, volgens goede traditie, heel nat en erg koud worden.
We’ll keep u posted.

In log 8 zijn kaartjes van de route opgenomen.

Reacties

De route (zie ook log 8) — 1 reactie